Vad betyder miljonär?

what-does-a-millionaireOrdet miljonär kan ha väldigt olika betydelse beroende på vem det är du frågar. Vissa människor anser att man är miljonär när man har miljonbelopp på banken att spendera, medan andra anser att man är minst lika mycket miljonär om man har fastigheter eller mark med högt värde.

När man talar om att vara miljonär är det dock vanligast att man refererar till den förstnämnda förklaringen, att man alltså har pengarna på banken att ta ut och spendera av. Hur man kommer till den punkten är någonting som kan ske på en mängd olika sätt. Man kan vinna pengar, lyckas bra med sin karriär eller kanske göra bra investeringar som ger utkastning.

Många menar att pengar inte kan köpa lycka. Till viss del stämmer det nog, men för många fattiga människor skulle det kunna göra en otrolig skillnad. Rent vatten och mat på bordet, möjlighet till att köpa sina barn de kläder dom behöver eller att själv kunna gå den utbildning eller följa sina drömmar skulle nog absolut kunna räknas som lycka för väldigt många människor.

I Sverige har man tur att man betalar skatt så vi alltid har tillgång till ordentlig sjukvård. Barns mediciner och läkarbesök är gratis, för att inget barn ska behöva gå utan vård p.g.a. familjens ekonomi. I andra delar av världen finns inte samma typ av vård och många barn får gå utan vård då föräldrarna inte har möjlighet att betala.

Att vara miljonär kanske inte kan köpa relationer eller välmående, men få personer kan nog argumentera emot alla det fördelar som pengar faktiskt ger oss. I det allra flesta fall är det inte ens så stora summor som miljoner som krävs för att man ska leva ett skäligt liv, men skulle man vinna det eller på något sätt lyckas ta sig dit är det nog väldigt få personer som skulle tacka nej till pengarna. En stor fördel som många miljonärer har, är att dom inte behöver fundera en extra gång på om något är värt priset eller inte och hur skönt låter inte det?

Add Your Comment