Några av det största miljonvinsterna

jackpotEtt fåtal människor har haft turen av att bli vinnare till riktigt stora miljonvinster genom historien. Att vinna och spela på lotto eller andra typer av spel har länge varit en möjlighet för att kunna vinna riktigt stora summor pengar och på denna sida får du läsa om det största miljonvinsterna i historien.

Den femte största miljonvinsten i Europa gick till en familj i Göteborg. Totalt var det 14 länder som deltog och familjen lyckades kamma hem 7 480 837 kronor. Familjen hade spelat på Europajackpotdragningen under några år, men inte vunnit mer än cirka 20 kronor hit och dit. Denna miljonvinst kan man lugnt säga satte familjen i chock.

I USA drogs tidigare vad som kan ha varit världens största spelvinst någonsin. Vinstsumman låg på 640 miljoner dollar, vilket motsvarar 4 miljarder kronor. Dock var det tänkt som så att 3 personer skulle få dela på vinstsumman, men 1,5 miljard kronor är inte så dåligt det heller, eller hur?

Lotteriet i USA som sålde lotterna har också fått in en hel del pengar på dragningen. Hela 1,1 miljard kronor tack vare att så många ville vara med och tävla om denna enorma vinstsumma. Vinnarna fick dessutom själva välja om dom ville ha hela summan på en gång, eller om dom ville ha pengarna uppdelade på jämna summor under 26 år. Vinstföretag brukar generellt uppmana sina vinnare av större summor till att dela upp utbetalningen av pengar, med risk att man annars lyckas slösa bort allting under väldigt kort tid.

En annan mycket stor vinst vanns av en kvinna i Norrland då hon spelade på V75. Det var den högsta summan i v75’s historia och kvinnan blev en lycklig vinnare till 45.300 000 kronor. Det är en riktigt saftig summa pengar som ingen troligtvis skulle ha tackat nej till.

Ibland handlar det enbart om tur, och i andra situationer kan det vara så att man faktiskt har väldigt mycket kunskap i det man spelar i. Förhoppningsvis har man lite av båda och kan någon dag få dra hem en lika stor vinst.

Add Your Comment