Frågesporten genom tiderna

who-knows-whatFrågesporter har alltid varit ett mycket underhållande sätt för människor att tävla om pengar och det för den som är sugen på att försöka, finns det mer än bara en tävling att välja på.

Trots att utbudet av tävlingar kan vara rätt många så går frågesporten oftast ut på exakt samma sätt. En frågesport är en tävling som går ut på att svara rätt på så många frågor som möjligt och därav kunna vinna en större summa pengar.

Frågesportens moder brukas säga vara det amerikanska och kanadensiska programmet “Quiz show” som hade sin premiär redan i början av 1930-talet. Sverige var inte allt för långsamma med att hänga på trenden och år 1938 sändes det första programmet av “Vem vet vad?” på radio. Därefter kan man säga att frågesporterna bara rullat på och tack vare den moderna tekniken så visas nu frågesporter enbart på TV, då det är väldigt få personer som faktiskt använder sig av radio i mer än musik eller nyhetssyfte.

Det finns mängder med information och saker att berätta om alla det frågesporter som har funnits, eller som finns i Sverige idag. Denna hemsida är skapad för att väcka intresset för fler personer att se det lönsamma och roliga i frågesporter, men även till för det personer som vill lära sig mer om vad frågesport egentligen är och en dag kanske ha en chans att våga tävla för pengar.

För den som vågar, vill och känner att man har tillräckligt med allmänbildning för frågesporter på tv ett mycket snabbt, och kanske även enkelt sätt, att vinna mycket pengar. Vem har inte drömt om att kunna köpa allt det man önskar, förnya bilen eller kanske till och med vinna så pass mycket pengar att man kan köpa en lägenhet eller bli ekonomiskt oberoende.

Vilken typ av frågesport som faller en bäst i smaken är väldigt individuellt och innan man ansöker kan det vara bra att grundligt läsa igenom tävlingens regler och villkor.

Add Your Comment